Home

Achtergrond

Geen eigen bijdrage logopedist en diëtist

Patiënten hoeven geen eigen bijdrage te betalen voor bezoeken aan de logopedist, de ergotherapeut, de dieetadviseur en de psychiater.

De Tweede Kamer zette donderdag een streep door het voornemen van minister Ab Klink (Volksgezondheid) om patiënten extra te laten betalen voor deze zorg.

De eigen bijdragen maken deel uit van een pakket maatregelen van Klink om de kosten van de gezondheidszorg in de hand te houden. De bijdrage van een tientje voor logopedie, ergotherapie en dieetadviezen zou 60 miljoen euro opbrengen.

Door de eigen bijdragen blijven mensen met een smalle beurs eerder weg bij deze vormen van zorg, vreest de Kamer. Het gat dat in de begroting valt door het schrappen van de extra bijdragen, kan worden gevuld door te zorgen dat patiënten minder snel kiezen voor dure geneesmiddelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.