Home

Achtergrond

Funghi blijft mikken op werken met Cofortatelers

Het bestuur van telersvereniging Funghi werkt aan een nieuw toekomstplan gericht op het vergroten van het aandeel van de aangesloten telers.

Daarin is nog altijd een rol weggelegd voor Cofortatelers (voorheen The Greenery). Voorzitter Frans Brienen van Funghi: "We kijken nu kritisch naar welke richting de vereniging zal gaan. Half september zullen onze toekomstplannen klaar zijn. We gaan daarbij nog steeds uit van een sterke vergroting van de telersvereniging."

Eerder deze maand sprak Greenerytopman Philip Smits op een Funghitelersavond. Hij lichtte daar de werking van het samenwerkingsmodel binnen Coforta toe. Dat heeft niet direct tot resultaat geleid, stelt Brienen. Welke modellen Funghi voor de toekomstplannen bekijkt is niet bekend. Coforta wil Funghitelers binnen Coforta samen laten gaan met Cofortatelers. Funghitelers voelen juist meer voor een model waarbij telers in een zelfstandige telersvereniging of het bestaande Funghi samenwerken. Bundeling moet aanbodsturing voor de verse teelt mogelijk maken, stelt Brienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.