Home

Achtergrond 304 x bekeken

FrieslandCampina werkt samen met Lacto-Misr

FrieslandCampina Kievit heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Egyptische Lacto-Misr voor de productie van creamers voor koffie en thee.

FrieslandCampina denkt op deze wijze te voorzien in de groeiende vraag naar hoogwaardige gesproeidroogde ingrediënten voor deze regio. Lacto-Misr stelt productiecapaciteit beschikbaar en FrieslandCampina Kievit is verantwoordelijk voor grondstoffenaanvoer en het vermarkten. Het nederlandse bedrijf verwacht op basis van zijn specifieke kennis en recepturen de bestaande productiecapaciteit verder uit te bouwen.

Momenteel heeft Kievit een jaarlijkse productie van ongeveer 200.000 ton gesproeidroogde emulsies voor de voedingsmiddelenindustrie. Vestigingen voor de productie staan naast Egypte in Nederland, Indonesië en Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.