Home

Achtergrond 810 x bekeken 41 reacties

FrieslandCampina verwacht geen onrust over salaris top

We publiceren de salarissen van onze directie niet, maar zijn wel een transparant bedrijf.

Zowel de ledenraad als de raad van commissarissen is op de hoogte van de salarissen van onze bestuurders. Dat meldt een woordvoerder van FrieslandCampina in reactie op de publicatie van de Volkskrant van topsalarissen bij niet-beursgenoteerde ondernemingen.

Topman bij FrieslandCampina Cees ’t Hart neemt op de ranglijst de derde plek in met een jaarsalaris van 1.140.000 euro. Zijn inkomen zou afgelopen jaar met 25 procent zijn gestegen. Boven hem staan alleen Ruud Sontag van Van Gansewinkel met een salaris van 1.444.000 euro, en Piet Moerland van de Rabobank met een salaris van 1.650.000 euro. Volgens de woordvoerder van FrieslandCampina kloppen niet alle gegevens die de Volkskrant publiceert.

"Maar in principe reageren we niet op dit soort berichten", aldus de woordvoerder. "Elk jaar worden dit soort overzichten gepubliceerd. Er is altijd weer discussie over of een beloning passend is of niet. Duidelijk is dat de salarissen van bestuurders van FrieslandCampina niet in een achterafkamertje worden vastgesteld." De woordvoerder verwacht niet dat er dit jaar meer discussie over de beloning van de bestuurders ontstaat dan andere jaren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Friesland Campina boeren slikken toch alles voor zoete koek.

 • no-profile-image

  f

  Eerst maar eens lid worden!

 • no-profile-image

  Willem

  De bonus van 275000 e had hij beter aan de boeren kunnen geven die de open dagen op hun bedrijven geven en daar veel tijd in steken en van F C een beetje worden ondersteund. Als je die 275000 deelt door de uitbetaalde literprijs moet je een behoorlijke plas melk voor leveren

 • no-profile-image

  Boer

  Melkboer, RFC behoort dan zeker wel tot de super-top van de bedrijven, want hij stond op de derde plaats van boven.
  En zo indrukwekkende was de winst nu ook weer niet. We moeten er nog steeds aan wennen, dat we jaren geleden door Olijslager tot grondstof leverancier zijn gedegradeerd. Een echte coöperatie zullen we nooit meer worden.

 • no-profile-image

  melkboer

  Wil je goede mensen in de directie hebben dan zul je ze moeten betalen.
  Dit soort salarissen gelden nu eenmaal in de top van het bedrijfsleven.
  Of het nu wel of geen crisis is in de melkveehouderij dat doet daar niets aan af.
  De meeste reacties zij gebaseerd op erg veel kortzichtigheid en jaloezie of ze zijn werkelijk DOM.
  Niemand verplicht u om melkveehouder te blijven en als u nu stopt hebt u ook een keer een topsalaris want het quotum is nog redelijk aan de prijs.

  Voor boze reacties aan mijn adres ik ben geen bestuurslid of wat dan ook!!

 • no-profile-image

  Thijs

  Ze weten precies wat ze publiseren! Maar als melkveehouder kom je pas achter de feiten als je een probleem met ze krijgt. Er zijn er niet voor niets veel zeer kwaad vertrokken. Je wordt gewoon onderbetaald voor de melk die je leverd. Het is alleen maar een machtsspel, dit ten koste van de boeren! Daar zijn in het verleden de cooperaties voor opgericht. Maar ze zijn hun doelsteling verloren, boeren zijn de slaven van de cooperatie! Durf is de knuppel in het hoederhok te gooien! Er moet weer strijd gevoerd worden voor een redelijk bestaan!!!!

 • no-profile-image

  Maak 't

  Melkboer, ik heb altijd een verschrikkelijke hekel aan mensen die zeggen: "bevalt het je niet? stop er dan maar mee". Dat zou er op neerkomen dat iedereen door kan gaan met zich onfatsoenlijk gedragen, want kritische geluiden worden niet geaccepteerd.

 • no-profile-image

  frank b

  @Patrick 19.19
  Dat die man zoveel krijgt (verdienen is weer wat anders) zal me op zich een zorg zijn. Alleen in een crisistijd, waarin de resultaten dik onderuit gaan, een toeslag/bonus/opslag toekennen van +25% is werkelijk van de zotte.
  En de weg naar boven via ledenraad is natuurlijk een grapje. Die durven dat toch nooit door te geven. Daar zijn ze op geselecteerd, tenminste, ze doen hard hun best die schijn wél hoog te houden.

 • no-profile-image

  hendrik

  Dat is nog maar de vraag of er onrust ontstaat Je kunt je anderzijds afvragen wat hebben de leden hier over te vertellen In mijn optiek totaal niets ondanks dat het een coop is Monddood maken komt eerst

 • no-profile-image

  Boer

  De ledenraad is op de hoogte! Voor wie is die ledenraad eigenlijk bedoeld?
  Waarom is de Volkskrant wel op de hoogte en de mensen die er voor zorgen, dat hij dit loon krijgt en misschien ruimschoots verdient niet?
  Dit gebrek aan openheid doet meer kwaad, dan goed. Jammer dat dit zo'n punt is voor RFC, dit geeft niet veel vertrouwen voor de toekomst.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  dus daarom was de melkprijs vorig jaar zo laag

 • no-profile-image

  arm maar gelukkig boertje

  Natuurlijk komt er geen onrust net zomin dat campina steeds maar fuseert en in buitenlandse bedrijven inversteert om de melkprijs in nl ten goede laten komen alleen we leveren al 37 jaar maar de melkprijs is nog nooit goed geweest tegen over concurente alleen heb je weinig keus in brabant en volgens mij mag je alleen in ledenraad als je een ja kniker bent en nieuwe leden worden door bestuur voor gedragen
  Nee dit word wel gesust op de gezellige campina avond met een pilsje

 • no-profile-image

  Jan Cynisch

  Beste Hendrik. Lever kritiek en je zit binnen de korst mogelijke tijd in het bestuur. Monddood dat wel...,.

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Jammer jammer, dat het zo gaat bij Friesland-Campina en andere grote cooperaties. Geeft weinig vertrouwen aan de leden en voeding aan kritiek buitenstaanders die wel willen profiteren maar niet deelnemen als lid!!

 • no-profile-image

  Crisis

  Schandalig meer kan ik niet zeggen de top verdient miljoenen.
  Wat verdient de boer en wat verdient de werkman op de werkvloer.
  Waar is jullie fatsoen en jullie Balkenende-norm.

 • no-profile-image

  a hamstra

  nee er komt geen onrust, pure diefstal;
  van de hardwerkende boer, met echte verantwoording. als die zijn bedrijf niet goed runt. merkt hij dat in zijn portemonnee, maar de directie van de fabriek. heeft een andere oplossing. die verlaagd, de melkprijs., niet zijn loon, een schande waar geen woorden voor zijn, de arrogantie ten top.

 • no-profile-image

  gert

  Hij moet zijn capaciteit en salaris maar eens vertalen in een gelijkwaardige melkprijs voor de boeren !!!

 • no-profile-image

  Patrick

  Belangrijk is wat de boerenbelangenbehartigers in de politiek vinden. Verburg, Astma, Ormel, Koopmans van de CDA, Janneke S van de VVD, and Maat en Schenk van de LTO. Je zou verwachten dat ze dit afkeuren bij een coöperatie. Als er geen vragen of reactie van bovengenoemde mensen komen weet je als boer wat je aan de CDA en VVD had en hebt, mooie praatjes bij verkiezingen, dan 3 1/2 jaar doen ze weinig tot niets en moeten ze iets doen dan hoor en zie je ze niet, wel van een CDA had ik het ook niet verwacht trouwens, vragen stellen zou te gristelijk zijn. Van de VVD had ik het wel verwacht.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Melkboer, een melkquotum van de hand doen levert geen topsalaris op. Want als je het quotum eenmalig van de hand doet, stopt ook de melkveehouderij. En daarmee de reguliere dagelijkse bron van inkomsten. En dan merk je morgen vanzelf wel hoe royaal men van een uitkering kan leven.

 • no-profile-image

  wijzen uit het Oosten

  Waarom staat het artikel "FrieslandCampina verwacht geen onrust over salaris top" niet onder het meest gelezen veehouderij nieuws? Het is een recent artikel van 20 juli en scoort hoger dan bv. het artikel Jezus redt dat dateert van 14 juli. Is dit zelf senzuur van AGD ???

 • no-profile-image

  Han

  Dat de top zoveel verdiend heb ik geen moeite mee, als ze ook financieel verantwoording zouden dragen voor hun daden. Hier schort het echter aan, bij vervroegd , gedwongen vertrek eisen deze heren (in dit geval is sprake van slecht prsteren) nog een afvloeiïngs regeling. De meeste leden van Fc verdienen aanzienlijk minder aan de melk, maar lopen vele malen meer risico dan meneer de directeur. Ik ben van mening dat de top in het bedrijfsleven nooit kan aantonen, dat ze al die miljoenen waard zijn!! Bij dit soort bedragen en hoger praten we over >gebakken< lucht. In 1 jaar een zeer luxe woning verdienen is toch echt niet te verdedigen.

 • no-profile-image

  super boer

  Het is toch belachelijk dat ze bij voorbaat al zeggen dat ze geen onrust verwachten onder de leden. Zo kun je maar weer zien hoe ze over de leden denken (domme boeren) Meteen de district raadsleden bellen en je mening geven ,dit soort artikelen komen nooit naar buiten net voor een vergadering. Denken zeker bij de najaar vergadering is dit alweer vergeten en gaat men gewoon verder. Wat maken we ons toch druk over de kwantum toeslag dat zou niet cooparatief zijn nou 25 % erbij voor dhr 't Hart in een beroerd melkjaar dat is cooperatief.

 • no-profile-image

  gerrie

  En dan mag ik niet eens roken in de melkstal vanwege hygiene. Het mensdom bestaat steeds meer uit zakkervullers, idioten en gekken.

 • no-profile-image

  gert

  De ivoren toren,op vergaderingen ,mag je even stoom afblazen en daarna weer melken

 • no-profile-image

  Maak 't

  Ja, maar dat is nu net NIET de bedoeling, Willem.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Snap wel dat ze geen onrust verwachtten over het salaris van de top, de leden van friesland campina durven hun mond gewoon niet open te doen tijdens de ledenvergaderingen , let maar weer eens op dit najaar.

 • no-profile-image

  piet

  hij pakt 2cent per liter zonder ooit een koe aangeraakt te hebben de schoft.

 • no-profile-image

  frank b

  Eén ding is wel helder. De afstand tussen de ja-knikkende bestuurders en de leden-melkveehouders wordt steeds groter.
  Door dit soort reacties van RFC zijn alle bestuursleden weer gewaarschuwd vooral niks te zeggen en vooral de directie en hoofdbestuur te volgen.
  Oftewel, minachting ten top.
  Ze hebben het coöperatieve gedachtengoed monddood gemaakt door brave, volgzame bestuursleden uit te zoeken.

 • no-profile-image

  geen boer

  nou, die onrust is er dus wel degelijk, aan de reacties hier te merken. Ik persoonlijk zit er niet zo mee, gezien de grootte en complexiteit mag goede leiding best iets kosten. Aan de andere kant, hij weet ook bij wat voor soort organisatie hij werkt, en zou mans genoeg moeten zijn om persoonlijk aan een groep leden man en paard te noemen en uit te leggen wáárom hij dit salaris waard is. En dus niet de voorlichtster een dertien-in-dozijn reactie de wereld in te laten sturen. Wees eens een kerel!

 • no-profile-image

  piet

  deze man heeft zoveel gevoel voor zijn fabriek dat hij die leegzuigt .en de boeren harder laat werken tot ze neervallen.

 • no-profile-image

  wil ook wel

  De heer Cees 't Hart moest zich diep schamen om z'on buitengewoon salaris aan te nemen terwijl menig boer in de rood stond of staat door de lage melkprijs van vorig jaar en ook nu. wij boeren de tering naar de nering zetten en de top zich laten verrijken door ook nog een bonus van 25%. ik vraag me af of deze top wel eens een goede melkprijs wil voor hun leden/leveranciers. Na een aantal jaartjes dit salaris gebeurt te hebben lacht de top zich werkelijk rot. Leve de Fusie, hooléé!!

 • no-profile-image

  veehouder

  Het is al van de zotte dat onze melkprijs afhankelijk is van wat concurente betalen. welke leden hebben dit ooit goedgekeurt
  Als we nu bij deze gem prijs de top een normaal loontje geven en bij iedere cent hogere melkprijs een goede bonus dan mag hij van mij best wat verdienen

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als je de kop boven het artikel leest dan is friesland campina volgens mij de aansluiting met de leden totaal kwijt geraakt

 • no-profile-image

  Govert

  Jan Willem Veldman citeert uitvoerig 'de woordvoeder' van FRC. Deze smoort het minste vleugje kritiek in de kiem. Hij claimt 'n grote mate van transparantie in de organisatie. Deze 'mister transparant' manifesteert zich als een laffe annonymus in het artikel!

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Inderdaad Gert het aantal euro"s wat iemand verdient doet niet ter zake het gaat erom wat de meerwaarde is vertaalt in dit geval de uitbetaalde melkprijs als deze 4 cent hoger had gelegen als de andere dan had niemand daar over gevallen dat ligt nu wel wat anders vraag me overigens wel af wat de meerwaarde van een cooperatie is of zou moeten zijn

 • no-profile-image

  eerlijk

  Bescheidenheit? Alles was recht ist. Ich nehme alles, auch wenn es schlecht ist. Ich werde nie satt, Ich werde nie satt. Es ist besser wenn man mehr hat! Mehr! Mehr! Mehr! Mehr! Mehr! Mehr! Mehr! Viel Mehr! Bin nie zufrieden. Es gibt kein Ziel, gibt kein genug. Ist nie zuviel. All die andern haben so wenig. Gebt mir auch das noch. Sie brauchens eh nicht. Bron: http://www.youtube.com/watch?v=ZvOPFl03JvU

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  En wijze uit het Oosten.Al reactie gehad?

 • no-profile-image

  melkboertje

  Je hebt in zo'n organisatie afspraken over dingen die je als bestuurs- ledenraadslid niet naar buiten mag communiceren!! Het is goed dat dit ook niet gedaan word, als er iemand moet reageren is dit of de voorzitter of de directie zelf en die reageren echt niet op deze site!! Het heeft ook niks te maken met wel of geen inbreng door ledenraadsleden, er kan best een goede discussie over gevoerd zijn. Maar dit zullen we hier ( TERECHT) niet lezen! Ik lever zelf niet aan rfc en heb er ook niks meer mee te maken, maar een goed bestuurder weet hoe hij of zij wel of niet kan reageren op deze site! Dat er bij een grote cooperatie op plaatsen met geld word gegooid en op plaatsen te veel word beknibbeld weten we allemaal, dat hoort bij het grote!!
  Allemaal veel succes met je eigen bedrijf en de leden van rfc weten waar ze aan de bel kunnen trekken als ze dat nodig vinden! Dus niet hier op deze site!!

 • no-profile-image

  Anneke

  De ledenraad moet in het vervolg wat steviger optreden en niet zijn oor teveel laten hangen naar de directie. Je komt toch op voor de belangen van je leden!
  Mocht je dit wel hebben gedaan, leg dan eens uit waarom dit nodig was, maar hul je niet in stilzwijgen.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Piet, het is niet netjes om negatief te reageren op de Royal FC zomaar in het openbaar. Als je kritiek hebt weet je de weg naar de leden vertegenwoordigers, die het dan overbrengen aan managers en die het dan kunnen overbrengen aan de top. Stel wel je vragen op een nette manier met niet teveel kritiek, want je moet echt zo enorm tevreden zijn dat ze voor 1.140.000 euro het bedrijf willen leiden in deze çrisis tijd. Dat is gewoon niet makkelijk. Stuur je vraag in een envelop met een dank brief erbij en doe er nog even 1000 euro bij om het bestuur te bedanken. Antwoordt zul je binnen 2 weken krijgen, tenminste als het bestuur het niet te druk heeft natuurlijk.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Piet heeft groot gelijk. Deze beloning is gewoon buitensporig. Overheden en semi-overheden gaan zich steeds meer aan de Balkenende norm houden en deze cooperatie doet het tegendeel. Zelfverrijking toegestaan door een aantal ja-knikkers, die hopen zelf ook eens bevoordeeld te worden. Deze man zit er alleen voor zichzelf en niet voor de leden anders had hij dit niet eens aangenomen.

Laad alle reacties (37)

Of registreer je om te kunnen reageren.