Home

Achtergrond 1 reactie

Franse zuinigheid nekt verkoop rundvlees

Dat blijkt vooral uit het feit dat de aankopen van duurder rundvlees de laatste tijd sneller dalen dan die van andere vleessoorten.

Volgens de laatste consumentencijfers zijn de verkopen van vers vlees in Frankrijk de afgelopen twaalf maanden gedaald met 1,6 procent in volume en met 2,9 procent in waarde. Bij rundvlees gaat de daling echter sneller: 3 procent in volume en 4,3 procent in waarde. De conclusie is dus dat de consument steeds meer kijkt naar goedkoper vlees.

Dat vormt een bedreiging voor het Franse model voor de rundveehouderij met goede vleesrassen, vreest de Sniv. "Het maakt juist de situatie gunstiger voor minder dure producten, vooral uit Duitsland."

De Sniv vreest dat de ’verpaupering’ kan leiden tot een verdere verzwakking van de Franse rundveehouderij, zowel op de binnenlandse markt als in de export. Daar lijden Franse producten ook onder concurrentie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    geen boer

    Heb het al vaker gezegd, niet voor niks dat de grootste slachterij in F nu in Bretagne zit ipv de traditionele vleesveegebieden; goedkoop rundvlees uit de melkveehouderij. Hier in NL wordt vaak gesuggereerd dat wanneer we maar "net als in Frankrijk" goede kwaliteit streekproducten aanbieden, de consument dit vanzelf koopt, want die is de intensieve veehouderij "helemaal zat". Sterker nog, die wil geen supermarkt meer ín vanwege de kiloknallers. Nee, lokaal moet het zijn, herkenbaar, mag wat kosten. Nou mensen, ziehier de werkelijkheid. De slachterijen en supermarkten met de kiloknaller weten heus wel wat de échte consument wil, in Nederland, in Frankrijk en overal in de westerse wereld: more for less, waar het vandaan komt en hoe het gemaakt wordt kan ze gewoon niet schelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.