Home

Achtergrond

Franse perenoogst lager dan vorig jaar

De Franse perenoogst komt dit jaar uit op 195.000 ton, 7.000 ton minder dan een jaar eerder.

Dat meldt de brancheorganisatie Association Nationale Pommes Poires (ANPP). De organisatie waarschuwt exporteurs voor een moeilijk jaar.

De perenoogst ligt ruim boven de 157.000 ton die in 2008 werd gerealiseerd. Volgens de ANPP heeft de sector echter door die lage productie toen veel marktaandeel op de exportmarkt verloren, na 7 jaar van constante volumes. Italië en Nederland namen een deel van de “Franse” markt over.

Vincent Guérin van de ANPP verklaart dat de Franse areaalgroei succesvol gestopt is, terwijl de Franse consumptie van peren aantrekt. Volgens Guérin koopt 70 procent van de Fransen peren, waarmee de fruitsoort in de top 10 staat. Fransen die peren kopen doen dat gemiddeld 8 keer per jaar.

Net als de Nederlandse perenproducenten verwachten de Fransen veel van export naar Duitsland, een koopkrachtige markt waar nog nauwelijks peer wordt geconsumeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.