Home

Achtergrond 375 x bekeken

Franse boeren willen boycot zuivelproducten

De regionale afdeling Rhône-Alpes van de Franse boerenbond FNSEA heeft opgeroepen tot een boycot van de bekendste producten van Lactalis, Bongrain en Bel.

Volgens de afdeling weigeren die drie kaas- en zuivelbedrijven een prijsverhoging conform de markttendens te accepteren. Het overleg tussen zuivelfabrieken en boeren zit muurvast. Lactalis is onder meer fabrikant van President-kaas en -boter, Bongrain maakt Caprice des Deux en een reeks andere kaasmerken terwijl Bel de Bel-kaasjes, Leerdammer en Boursin als merken voert. De organisatie van winkelbedrijven FCD heeft de oproep direct verworpen en wil niet dat de winkels, hun personeel en de klanten op deze manier in gijzeling worden genomen door de melkveehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.