Home

Achtergrond 237 x bekeken

Forse prijsdaling op internetveiling Fonterra

De prijzen voor melkpoeders op de maandelijkse internetveiling van Fonterra zijn gemiddeld met 13,7 procent gedaald.

Dat blijkt uit gegevens die het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern heeft vrijgegeven over de maand juli.

Fonterra-directeur Paul Grave wijt de prijsdaling aan het toegenomen aanbod vanwege de goede prijzen in de afgelopen maanden. Kopers lijken zich volgens hem niet langer zorgen te maken over de beschikbaarheid van melkpoeders op de korte termijn.

De daling was het sterkst bij vollemelkpoeder, waar de prijzen met gemiddeld 14,8 procent daalden naar 2.565 euro (4.620 Amerikaanse dollar). De daling geldt zowel voor levering in september als in de periode januari tot maart 2011.

De prijzen van mageremelkpoeder daalden gemiddeld met 11,8 procent naar 2.440 euro (3.067 dollar). Hier was de daling vooral te zien bij levering in september (min 15,7 procent). Voor levering begin volgend jaar daalden de prijzen met 9,1 procent.

Melkvet noteerde gemiddelde 14,1 procent lager op 3676 euro (4.620 dollar). Ook hier geldt dat de daling zowel voor levering op de korte als lange termijn geld.

Ook de Nederlandse Zuivelnotering is vandaag naar beneden bijgesteld. De notering voor volmelkpoeder daalde met 3 euro naar 290 euro per 100 kilo. De notering voor mageremelkpoeder daalde met 2 euro naar 229 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.