Home

Achtergrond 237 x bekeken

Fiod doet inval bij voormalige directie Weyl

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod) heeft afgelopen woensdag huiszoeking gedaan bij twee van de voormalige directieleden van Weyl.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). De huiszoeking vond plaats in opdracht van het OM in het kader van het lopend strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk grootschalige fraude. De administratie van de voormalig bestuurders is in beslag genomen.

Het OM is het onderzoek gestart nadat de curator die het faillissement van runderslachterij Weyl afhandelt, aangifte heeft gedaan. "Tot nu toe zijn de twee directieleden niet meer dan verdachten ", aldus de woordvoerder. Hij verwacht dat het onderzoek van de Fiod enkele maanden in beslag gaat nemen. Vervolgens buigt het OM  zich over de bevindingen van de Fiod en wordt besloten of de voormalige bewindslieden daadwerkelijk worden aangeklaagd.

De curatoren deden aangifte vanwege het vermoeden dat 45 miljoen euro buiten de boeken is gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.