Home

Achtergrond 228 x bekeken

Feest barst los op Duitse snelweg

Twee miljoen mensen zijn zondag feest aan het vieren op 60 kilometer snelweg in het Duitse Rurhgebied. De A40, de belangrijkste west-oost-as van het Ruhrgebied, is afgesloten om te vieren dat de regio dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is.

De Autobahn-Party verloopt volgens de politie rustig. Veel mensen hebben ervoor gekozen om op de fiets naar het feest toe te gaan. Daardoor staat op de A40 nu een file van fietsen, in plaats van auto's. De op- en afritten van de snelweg werden in de loop van de dag afgesloten, om de mensenmassa zich wat beter te laten verdelen.

Het thema van het feest is 'De tafel is jouw podium'. Op een rijstrook staan dan ook 20.000 tafels. Iedereen die wil, mag zich op het festijn presenteren. Daardoor is het een wirwar van bandjes, hobbyverenigingen en vriendengroepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.