Home

Achtergrond 186 x bekeken

Faillissementsgolf houdt aan

In Nederland zullen in 2010 opnieuw veel bedrijven bankroet gaan.

Het aantal faillissementen neemt dit jaar wel met 3 procent af vergeleken met 2009, maar dat betekent dat nog altijd ongeveer achtduizend bedrijven de deuren moeten sluiten. Dat concludeert kredietverzekeraar Euler Hermes maandag op basis van een wereldwijd onderzoek.

Ondanks de lichte daling is het faillissementscijfer veel hoger dan voor de crisis. Vergeleken met tien jaar geleden is sprake van een toename van 118 procent.

In 2009 steeg het aantal faillissementen van bedrijven met 73 procent. "Dat cijfer is alleen overschreden door Spanje, Ierland en enkele Baltische staten. De economie in Nederland is voor 80 procent afhankelijk van export. Dat heeft in 2009 een flinke klap gegeven'', stelt Euler Hermes-directeur Walter Toemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.