Home

Achtergrond 3 reacties

Failliet Weyl kost veemarkt Sint Truiden de kop

Het faillissement van runderslachter Weyl heeft ook de veemarkt in het Belgische Sint Truiden de kop gekost.

In opdracht van Weyl kocht een grote veehandelaar wekelijks 120 tot 140 runderen in Sint Truiden, tegen prijzen ver boven de normale notering. Eind mei bleef de handelaar opeens weg, naar bleek in verband met het faillissement van Weyl, en stortte de veehandel in Sint Truiden in. Deze week werden nog slechts 37 koeien verhandeld. Te weinig om rendabel te draaien. Begin jaren ‘80 werden nog 5.000 dieren per dag verkocht op de markt.

Na de sluiting van de markt blijven nog twee veemarkten over in België.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  blomme charlotte

  goeiedag, ik wil graag reactie geven i.v.m.bericht veemarkten in belgie. in belgie zijn er nog steeds 3 erkende veemarkten over die aan alle strenge wetten en eisen voldoen, dat zijn brugge 2000 per week, rekkem=l.a.r. op de industrie,ongeveer 500 per week, en dan last but not least veemarkt ciney met wekelijks 4000 runderen... moesten die veemarkten mettertijd verdwijnen, dan pas zal men tot het inzicht komen hoe belangrijk de veemarktmarkten zijn voor de boeren... dan zullen de prijzen in elkaar zakken...

 • no-profile-image

  geen boer

  helemaal eens, keuze betekent een positie, wanneer je die als boer of ondernemer in het algemeen niet hebt dan kun je slechts dieren, melk of wat dan ook meegeven met de transporteur annex handelaar, en afwachten hoeveel je beurt. Op de één of andere manier begrijpen politici, maar ook standsorganisaties dit niet. De melkveehouderij levert vrijwel alleen nog aan (bijna)monopolisten.

 • no-profile-image

  veehandelaar

  dit verhaal klopt niet helemaal want jullie zeggen er zijn nu nog 2 veemarkten over maar dat klopt niet want je heb Brugge, Ciney [de grootste van de Benelux] en Bastogne en misschien vergeet ik er nog wel 1 ! Gegroet

Of registreer je om te kunnen reageren.