Home

Achtergrond 230 x bekeken

Extra ronde klimaatoverleg in China

In China wordt in oktober een extra overlegronde gehouden in de aanloop naar de VN-klimaattop in Mexico aan het eind van het jaar.

Dat zei een topfunctionaris van de VN maandag in de Chinese krant China Daily. Volgens directeur Achim Steiner van het VN-milieuprogramma UNEP zal China tijdens de bijeenkomst in de oostelijke stad Tianjin "een aantal ideeën en mogelijkheden bekendmaken om de onderhandelingen vooruit te brengen''. Hij noemt China's gebaar ,,tamelijk positief''. Het kan een "groot verschil'' maken bij het leggen van het fundament voor het overleg in Mexico.

De precieze datum voor de nieuwe overlegronde is nog niet bekend. De VN-klimaattop in Cancún duurt van 29 november tot 10 december. De VN hopen hier tot een opvolger van het Kyotoprotocol tot vermindering van de uitstoot van broeikasgassen te komen. Dat protocol loopt eind 2012 af. Een klimaattop eind vorig jaar in Kopenhagen mislukte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.