Home

Achtergrond 176 x bekeken

Export EU-rundvlees toegenomen

De Europese export van rundvlees is in de eerste vijf maanden van 2010 weer voorzichtig toegenomen. In totaal werd er in de periode januari-mei 113.879 ton rundvlees uitgevoerd. Dit blijkt uit cijfers van PVE.

Toch mag de exportstijging niet heel veel naam hebben. In heel 2009 werd er voor 248.199 ton rundvlees uitgevoerd. Als de export in 2010 in dit tempo doorgaat, zal de totale export niet veel hoger komen te liggen.

De belangrijkste afnemer Rusland nam in de eerste vijf maanden van dit jaar 25.539 ton EU-rundvlees af. Dat kwam neer op een aandeel van 22 % van het EU-totaal. Ook hier is het verschil met 2009 klein. Toen was het Russische aandeel 20 %.

prognose:

voorzichtige exporttoename

Of registreer je om te kunnen reageren.