Home

Achtergrond 313 x bekeken

Energiebedrijf Rundedal failliet, strop voor Emmen

De gemeente Emmen heeft als enig aandeelhouder het faillissement aangevraagd voor Energiebedrijf Rundedal (EBR).

Het bedrijf is opgericht om goedkope energie te leveren aan toekomstige tuinders voor het nieuwe tuinbouwgebied Rundedal, dat uit circa 60 hectare aan kavels bestaat.

Het tuinbouwgebied kon echter slechts één tuinder verwelkomen, die bovendien recent failliet is gegaan. De gemeente probeerde het energiebedrijf te verkopen, maar slaagde daar niet in. Het energiebedrijf kon gas, elektriciteit, CO2 en warmte leveren.

Volgens de wethouders Nynke Houwing (VVD) en Jan Kuper (CDA) kostte het EBR-avontuur de gemeente 2,4 miljoen euro. Ze wijten het gebrek aan belangstelling aan de slechte opbrengstprijzen in de tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.