Home

Achtergrond 210 x bekeken

Eerste gladiolen op bloemenkeuring

Prisma Gladiolus presenteert deze week de eerste gladiolen van buiten in de keuringszaal.

Het zou de opmaat kunnen zijn voor meer inzendingen op korte termijn, maar dat is onwaarschijnlijk gezien het feit dat ook de Gladiolus te kampen heeft met de gevolgen van het te koude voorjaar.

De cultivars die door Prisma Gladiolus zijn ingezonden werden eind april geplant en kunnen zonder meer gerekend worden tot het vroege sortiment. Fraai van stand is de roze Gladiolus 03.109.01 met een rode keel. Dieprood is G. 04.085.05 en oranje G. 02.141.03. Alle drie de cultivars zijn niet al te fors van formaat, hebben prachtig rechte veren, veel knoppen en beloven dus volop bloei.

Gladiolen ook in de inzending van Cees Breed, maar dan van het type Gladiolus nanus. Zoals de bekende Gladiolus nanus 'Nymph'. Mooi wit, met een prachtig rood stempel op de bloembladen. Meer gladiolen worden eind van de maand verwacht in het kader van de speciale gladiolen keuringen. Nog niet duidelijk is of er dan inderdaad meer cultivars beschikbaar zijn.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.