Home

Achtergrond 266 x bekeken 3 reacties

EU staat import diverse soorten genmais toe

De Europese Commissie heeft vandaag de invoer van vijf soorten genetisch gemanipuleerde mais goedgekeurd.

De toelating van de import van een zesde maissoort werd met tien jaar verlengd, zo werd in Brussel bekendgemaakt.

De zes maissoorten mogen de komende tien jaar worden ingevoerd in de EU. Ze kunnen worden gebruikt voor voedsel voor zowel mens als dier. De variëteiten zijn veilig, aldus de Europese voedselsautoriteit EFSA. Voorwaarde bij de toelating tot de EU is dat producten die de mais bevatten, zijn voorzien van duidelijke etiketten met informatie over de gebruikte mais en de herkomst.

De Europese Commissie nam het besluit nadat de EU-landen het samen niet eens konden worden over de toelating. Indien er geen gekwalificeerde meerderheid wordt gevonden, mag de commissie volgens de EU-procedure de knoop doorhakken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Zeker een grote felicitatie waard voor Verburg, cda, vvd, LTO, VION RFC en de voerhandel en de landbouwlobby in Brussel. Het is dan toch gelukt en breed gedragen door politiek en landbouw en landbouw vertegenwoordigers en wetenschappers als de wur. Wel ik was nooit zo voor, maar besef dat het een onbegonnen zaak is aan het worden. Joan of Arc - Recanting and burning scene http://www.youtube.com/watch?v=w5EIsrZuczk

 • no-profile-image

  Rinie

  Treurig nieuws. En mogelijk de doodsteek voor de biologische en biologisch dynamische, de meest duurzame vormen van, landbouw.

 • no-profile-image

  Bert

  Juist. nu is het hek van de dam. allemaal gezwegen en anderen laten opknappen.dus over paar jaar rampen met milieu en dieren en mens.en niemand heeft iets fout gedaan. allemaal verscholen achter anderen.echte mannen en vrouwen zijn het zo he.ondernemers in politiek met hoofd letter.Is gewoon tevroeg voor zulke dingen. komt wel maar nu is te vroeg.om god te spellen

Of registreer je om te kunnen reageren.