Home

Achtergrond 244 x bekeken

EU mogelijk naar WTO vanwege importbeleid Argentinië

De Europese Unie (EU) overweegt tegen Argentinië zaak te maken bij de Wereldhandelsorganisatie WTO.

De Argentijnen zouden met een onvast regime aan de grens regelmatig zendingen voedingsmiddelen bij de grens tegenhouden, aldus persbureau MercoPress.

Een delegatie van de EU is nu in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires voor besprekingen over de vermeende importproblematiek. Argentinië heeft geen officiële restricties voor EU-producten ingevoerd, maar voert in de praktijk volgens vertegenwoordigers van de EU aan de grens een restrictief beleid.

De EU wil het conflict met Argentinië oplossen voor het besprekingen ingaat met handelsblok Mercosur, waar naast Argentinië ook Brazilië, Uruguay en Paraguay in plaats nemen. De besprekingen worden fel bekritiseerd door belangenorganisaties van boeren die oneerlijke concurrentie vrezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.