Home

Achtergrond 237 x bekeken 6 reacties

EU eist landbouwsubsidies terug

De Europese Unie vordert 265 miljoen euro aan landbouwsubsidies terug van EU-lidstaten.

Het geld moet worden terugbetaald omdat er regels zijn overtreden of omdat er onvoldoende controle op de bestedingen heeft plaatsgevonden. Dat heeft de Europese Commissie vandaag bekendgemaakt.

Het grootste bedrag, ruim 223 miljoen euro, moet worden terugbetaald door Groot-Brittannië. Daarnaast moeten ook Oostenrijk, Denemarken, Finland, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Slowakije, Slovenië en Spanje geld terugbetalen.

"We werken er hard aan om de besteding van het geld voor de landbouw zo goed mogelijk te controleren om ervoor te zorgen dat geld van belastingbetalers niet verkeerd wordt gebruikt'', aldus EU-commissaris Dacian Ciolos (Landbouw).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  meerval

  Tegen LNV van NL loopt ook een onderzoek van de EU. LNV, Prov. brabant en de SRE hebben 3.6 miljoen subsidie gegeven voor een tilapiaproject. voordat de laatste kweekbakken klaar waren zijn ze omgeschakeld naar meerval, terwijl dat dit expliciet verboden was (art 12c). LNV wil dit stil houden en gedogen, maar de EU is een oficieel onderZoek begonnen. lees onderstaande link

  http://www.nieuwspost.nl/s-hertogenbosch/worden+kleine+meervalkwekers+brodeloos+gemaakt+door+vriendjespolitiek+bij+het+ministerie+van+landbouw%3F/

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Dat heeft mij ook verwondert @Willem Kroft!!!... Dat de Poolse ambtenaren bang zijn een berisping uit Brussel te krijgen, zal waarschijnlijk een rol spelen!!!... Combineren is een poolse traditie, maar het mag niet te transparant worden!!!... De poolse trots is niet gering!!!... Persoonlijk denk ik dat, dat een aanzienlijke rol speelt.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik denk dat de Hongaren mogen blij zijn als ze niet op de eerste plaats staan.
  Verhuurbedrijven van oa telescoopladers kregen eu subsidies voor de aankoop van hun materiaal. zou niet mogen kunnen. Slechts een topje van de ijsberg.
  Ik denk dat zowat 80% van de subsidies alhier niet correct verdeelt zijn geworden.
  Doch bedrijven die gigainvesteringen hebben gedaan met subsidie zouden al aan het kreunen zijn want ja subsidie betekend ook aan handen en voeten gebonden aan regeltjes en een restbedrag die je bij de bank kan gaan zoeken en 3 dubbel weerbetalen datlaatste verwaterd de subsidiesteun en drijft menige landbouw in het nauw.

 • no-profile-image

  gert

  Ook de verkeerd bestede ontwikkelingshulp terug eisen,van alle ontwikkelingshulp komt ook maar een klein deel goed terecht

 • no-profile-image

  willem kroft

  Vreemd dat Polen niet in het rijtje staat

 • no-profile-image

  eddy

  Zijn er misschien toch meer nette jongetjes!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.