Home

Achtergrond 329 x bekeken

EU eist landbouwsubsidies terug

De Europese Unie vordert 265 miljoen euro aan landbouwsubsidies terug van EU-lidstaten.

Het geld moet worden terugbetaald omdat er regels zijn overtreden of omdat er onvoldoende controle op de bestedingen heeft plaatsgevonden. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt.

Het grootste bedrag, ruim 223 miljoen euro, moet worden terugbetaald door Groot-Brittannië. Daarnaast moeten ook Oostenrijk, Denemarken, Finland, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Slowakije, Slovenië en Spanje geld terugbetalen.

"We werken er hard aan om de besteding van het geld voor de landbouw zo goed mogelijk te controleren om ervoor te zorgen dat geld van belastingbetalers niet verkeerd wordt gebruikt'', aldus EU-commissaris Dacian Ciolos (Landbouw).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.