Home

Achtergrond 176 x bekeken

ECB laat rente onveranderd op 1 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone donderdag onveranderd gelaten op 1 procent.

Om het herstel van de economie te steunen, handhaaft de ECB de rente in het eurogebied al sinds mei vorig jaar op het laagste niveau sinds de invoering van de euro. Analisten verwachten dat de rente nog een aanzienlijke tijd op het historisch lage niveau zal worden gehouden.

ECB-president Jean-Claude Trichet licht het rentebesluit later op de middag toe tijdens een persconferentie. Daarbij zal waarschijnlijk veel aandacht uitgaan naar de gezondheid van de Europese financiële sector en de stresstests die belangrijke Europese banken moeten ondergaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.