Home

Achtergrond

Duitse industrie voert productie flink op

De industriële productie in Duitsland is in mei fors gestegen. Dat heeft het Duitse ministerie van Economische Zaken donderdag bekendgemaakt.

De industrie produceerde 2,6 procent meer dan in april.
Het cijfer is bijna drie keer hoger dan verwacht. Door persbureau Reuters geraadpleegde analisten rekenden op een stijging van 0,9 procent op maandbasis. In april lag het productiepeil 1,2 procent hoger dan in maart, bleek uit herziene cijfers. Aanvankelijk werd een toename met 0,9 procent gemeld.

Woensdag maakte het ministerie nog een tegenvallend cijfer over de orderontvangst in de industrie bekend. Het aantal orders nam in mei met 0,5 procent af, terwijl juist op een toename met 0,5 procent werd gerekend. Analisten bestempelden de onverwachte daling als een technische correctie na een periode van sterke stijgingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.