Home

Achtergrond 212 x bekeken

DuPont ziet winst sterk groeien

De Amerikaanse chemiegigant DuPont heeft in het tweede kwartaal bijna drie keer meer winst geboekt dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

De winstverwachting voor het hele jaar kon daarom vandaag al voor de derde keer worden verhoogd. Het concern zag de omzet in het afgelopen kwartaal in alle vijf divisies met dubbele cijfers groeien. Met 8,6 miljard dollar lagen de totale opbrengsten 26 procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2009. Onder de streep hield het bedrijf 1,17 miljard dollar over, tegen 417 miljoen dollar een jaar eerder. Omgerekend kwam de winst uit op 1,17 dollar per aandeel, waar analisten rekenden op 0,93 dollar per aandeel.

DuPont verwacht nu over heel 2010 een winst van 2,90 tot 3,05 dollar per aandeel. Eind april zette het bedrijf in op een positief resultaat van 2,50 tot 2,70 dollar per jaar. In januari werd nog uitgegaan van 2,15 tot 2,45 dollar per aandeel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.