Home

Achtergrond 198 x bekeken

Druk verkeersweekeinde voor de boeg

Niet alleen het begin van de zomervakantie maar ook een paar grote evenementen hebben dit weekend gevolgen voor automobilisten.

Dat voorspelt de ANWB. In Rotterdam begint de Tour de France en in de Amsterdamse ArenA is zaterdag het dancefeest Sensation White.

In Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland sloten vrijdagmiddag de scholen. Ongeveer 850.000 Nederlanders vertrekken dezer dagen naar hun vakantieadres. Iets meer dan de helft van hen gaat naar het buitenland.

De ANWB raadt bezoekers van de proloog van de Tour de France zaterdag in Rotterdam aan de auto thuis te laten. De organisatie verwacht grote drukte door de honderdduizenden bezoekers en raadt hen aan om met het openbaar vervoer te reizen. In de Amsterdam ArenA trekt het dancefeest Sensation White tienduizenden bezoekers. De wegwerkzaamheden op de A1 bij Muiden kunnen dan leiden tot extra vertraging.

In Duitsland is kans op files op de wegen rond Hamburg, Neurenberg en München. In Oostenrijk is de A10 tussen Salzburg en Villach het grootste knelpunt, vooral het stuk tussen Salzburg en de Tauerntunnel kan voor oponthoud zorgen. In Zwitserland, zo voorspelt de ANWB, loopt het verkeer vast bij de Sint Gotthardtunnel in de A2 Bazel - Chiasso en in Frankrijk zal het langzaam gaan op de Autoroute du Soleil (A6/A7) via Dijon en Lyon richting Middellandse Zee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.