Home

Achtergrond

Druk op Europese wegen

De drukte op de wegen in onder Nederlandse vakantiegangers populaire landen is in de loop van vanmorgen snel toegenomen. In Frankrijk stond rond half twaalf zaterdagmorgen ruim 250 kilometer file. In Oostenrijk en Zwitserland gelden lange wachttijden voor de Alpentunnels, meldde de ANWB.

In Frankrijk staan de langste files op de A7 ten zuiden van Lyon. Ook in het westen van Frankrijk wordt het alsmaar drukker. Vooral op de A10 Parijs richting Bordeaux ontstaan files bij tolstations.

Voor de Alpentunnels in Zwitserland en Oostenrijk gelden wachttijden van vier tot vijf uur. Ook in Duitsland is het druk, vooral in het zuiden. Files van tientallen kilometers staan onder meer op de A3 tussen Frankfurt en Neurenberg en de A8 München richting Salzburg.

In Nederland was volgens een woordvoerder van de toeristenbond zaterdagmorgen vooralsnog geen sprake van extreme verkeersdrukte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.