Home

Achtergrond

Druk met gladiolenoogst voor Nijmeegse Vierdaagse

Bij kweker Theunissen in Malden wordt op dit moment hard gewerkt aan het oogsten van de bloemen die volgende week vrijdag gratis aan de deelnemers in Nijmegen zullen worden uitgedeeld.

In totaal zullen 200.000 gladiolen worden uitgedeeld. Dat gebeurt op de 'Via Gladiola', in het dagelijkse leven de St. Annastraat. De naam komt van het Latijnse Gladius, dat zwaard betekent en het zwaardvormig uiterlijk van de bloem verklaart.

De actie in Nijmegen kan mede tot stand komen dankzij het Internationaal Bloembollen Centrum en de bloemenveiling Plantion die ook de bloemenversieringen in de Stevenskerk in Nijmegen waar tijdens de Vierdaagse concerten en muziekprogramma’s worden gehouden, sponsoren.

De Nijmeegse Vierdaagse gaat op 20 juli van start.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.