Home

Achtergrond 179 x bekeken

Dreigend noodweer vertraagt werk oliebron

De werkzaamheden aan de vervangende boorput in de Golf van Mexico zijn stilgelegd wegens mogelijk noodweer. Het personeel van oliemaatschappij BP moet erop voorbereid zijn de locatie snel te kunnen verlaten als slecht weer in het Caraïbisch gebied omslaat in een orkaan en richting de Golf gaat.

Werkers haastten zich woensdag (lokale tijd) de beschadigde boorput te beschermen tegen het mogelijke noodweer. Afhankelijk van hoe het weer zich ontwikkelt, moeten mogelijk honderden schepen met bemanning het gebied verlaten.

"Als we het gebied moeten evacueren, lopen we mogelijk tien tot veertien dagen vertraging op'', verklaarde Thad Allen, die namens de Amerikaanse overheid het bestrijden van de olieramp coördineert. Het werk ligt stil tot de weersvooruitzichten duidelijker zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.