Home

Achtergrond

Dozen vol dode wasbeerhonden gevonden bij A2

Langs de A2 bij Abcoude heeft een vrouw woensdag dozen vol dode wasbeerhonden gevonden.

Volgens de actiegroep Bont voor Dieren zou het gaan om enkele duizenden dieren waarvan de ruggen zijn gebruikt voor bontjassen. "Het is een bizarre vondst. De dieren zijn verder helemaal intact, alleen hun ruggen zijn er uitgesneden'', aldus directeur Claudia Linssen van de stichting. Wasbeerhonden lijken erg op wasberen, maar zijn een geheel eigen diersoort. Ze worden veel gebruikt in de bontindustrie en komen in Nederlands nauwelijks voor.

"Het bont van hun ruggen wordt gebruikt voor de enorme bontkragen van de jassen die je afgelopen winter veel zag'', zegt Linssen. Het is onduidelijk wie de dode dieren langs de snelweg heeft gedumpt. De gemeente heeft de dozen opgeruimd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.