Home

Achtergrond 152 x bekeken

Dollar tuimelt door nieuwe zorgen economie VS

De dollar heeft vrijdag het laagste niveau bereikt ten opzichte van de Japanse yen dit jaar.

Zwakke macrocijfers uit de Verenigde Staten voedden de zorgen over de grootste economie ter wereld. Op de beurs in Tokio viel de dollar vrijdag terug naar 86,93 yen. Dat is de laagste stand van de Amerikaanse munteenheid ten opzichte van de yen sinds begin december vorig jaar.

Beleggers rekenden aanvankelijk op een herstel van de Amerikaanse economie. Maar de laatste tijd zien zij de toekomst somberder in. Nieuwe cijfers over de productie in New York en het nieuws dat de producentenprijzen in juni voor de derde maand op rij waren gedaald, deden de koersen vrijdag verder dalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.