Home

Achtergrond

Dodelijke afloop klopjacht Britse schutter

De massale klopjacht van een week door de Britse politie op de voortvluchtige schutter Raoul Moat is geëindigd in de dood van de verdachte, meldden Britse media.

Na een zes uur durende confrontatie met agenten zou de man in de nacht van vrijdag op zaterdag zichzelf hebben neergeschoten. Hij overleed volgens de BBC later in een ziekenhuis.

Aanvankelijk meldden Britse media dat de voortvluchtige was neergeschoten door agenten. De politie van Northumbria verklaarde later evenwel dat er niet op Moat geschoten was. "Om ongeveer kwart over een (lokale tijd) zou volgens informatie die nu voorhanden is, de verdachte zichzelf hebben neergeschoten. Er zijn geen schoten afgevuurd door agenten'', aldus de politie.

Moat zou een week geleden, twee dagen nadat hij was vrijgekomen uit de gevangenis, zijn ex-vriendin hebben neergeschoten. Ook zou hij haar nieuwe partner hebben neergeschoten. Die overleefde het treffen niet. Een dag later verwondde de 37-jarige Moat een agent. Een massale jacht op de ex-gedetineerde in het noordoosten van Engeland was het gevolg. Politiemensen, scherpschutters en zelfs een jachtvliegtuig van de Britse luchtmacht werden ingezet om de voortvluchtige schutter te lokaliseren en in te rekenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.