Home

Achtergrond

Dierenartsen twijfelen over lagere lastendruk

Dierenartsen merken weinig van de verlaging van de administratieve lastendruk die het ministerie van landbouw belooft.

Van een miljoenenbesparing is geen sprake, zegt de woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD).

Deze week is de Diergeneesmiddelenregeling aangepast. Volgens landbouwminister Gerda Verburg zijn de administratieve verplichtingen bij aflevering en gebruik van diergeneesmiddelen sterk vereenvoudigd. De lastendruk zou met 13 miljoen euro omlaag gaan. Daar profiteren dierenartsen, veehouders en distributeurs van, stelt het landbouwministerie.

Uit berekeningen van het ministerie blijkt dat de lastendruk bij dierenartsen jaarlijks met bijna 7 miljoen euro afneemt. De KNMvD zegt niet te begrijpen waar dat bedrag vandaan komt. Volgens de maatschappij is de Diergeneesmiddelenregeling nu wel duidelijker, maar dat levert de dierenartsen geen miljoenen euro’s op.

Of registreer je om te kunnen reageren.