Home

Achtergrond 219 x bekeken

Dienst Regelingen: gerichte controles op mestregels

De Dienst Regelingen gaat gericht controleren op naleving van mestregels.

Bedrijven die vorig jaar in de fout zijn gegaan of afwijkende opgaven doen, kunnen rekenen op hercontroles. Dat meldt de Dienst Regelingen in een nieuwsbericht. Het merendeel van de ondernemers houdt zich aan de regels. Dat was vorig jaar zo en dat blijkt ook dit jaar weer het geval te zijn, concludeert DR op basis van een eerste serie administratieve controles.

Bij de controles wordt gekeken naar de verantwoordingsplicht, gebruiksnormen en administratieve verplichtingen. De honderd bedrijven die over het jaar 2008 een boete kregen zitten in vrijwel alle sectoren. Dienst Regelingen let extra op grote overtreders in 2009, afnemers en transporteurs van zwarte mest, bedrijven met hoge of lage gehalten aan stikstof en fosfaat, bedrijven die onvolledige gegevens aanleverden en bedrijven in zand- en lössgebieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.