Home

Achtergrond 272 x bekeken 3 reacties

Deltamilk geeft in juni € 34,37 voor 100 kilo melk

Zuivelcoöperatie Deltamilk heeft haar melkprijs over de maand juni verhoogd van € 31,57 naar € 34,37 exclusief btw per 100 kilo melk.

Deze prijs geldt bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. Van deze prijs gaat nog 7 cent PZ-heffing per 100 kilo af. Deltamilk betaalt hiermee naar eigen zeggen de hoogste melkprijs van de grote zuivelbedrijven over de maand juni.

Dat heeft de onderneming gemeld. Deltamilk maakt geen vet- of eiwitprijzen bekend, maar stelt dat de inhoudingen voor vaste en variabele kosten al van de gepubliceerde prijs zijn afgetrokken. De prijs is onafhankelijk van het geleverde kwantum, want de coöperatie hanteert dergelijke toeslagen niet.

"We zijn heel tevreden over zowel de ontwikkeling van de melkprijs als de onderneming", vertelt voorzitter Teunis Sterk. De coöperatie kan volgens hem goed meekomen met de rest van de markt. De voorbereidingen voor het in de markt zetten van producten onder eigen merk lopen volop. Nu wordt de opgehaalde melk nog volledig verwerkt tot kaas dat onder private label wordt verkocht.

Het leden-aantal neemt verder toe, al wil de voorzitter liever niet kwijt met hoeveel. "De groei van ons ledenaantal ligt op schema, al vinden in de zomerperiode niet de meeste wisselingen van melkverwerker plaats. Per 1 juli hebben we weer een aantal nieuwe aanmeldingen."

Het zuivelbedrijf heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2010 150 nieuwe leden te werven, maar geeft daarbij aan hier heel ontspannen mee om te willen gaan. "We zijn nog tot 2017 verzekerd van melkaanvoer door FrieslandCampina, al gaan we er niet zo lang over doen om de eigen melkaanvoer te realiseren."

Alleen veehouders uit het Groene Hart komen in aanmerking voor een lidmaatschap van de coöperatie. "We krijgen veel aanmeldingen van buiten het gebied. Maar het is nu nog te vroeg om hier op in te gaan, vanwege de logistieke kosten."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  Als de prijs in de kop van het artikel klopt wil ik het transport nog wel betalen naar Deltamelk.

 • no-profile-image

  dirk

  He, nu is koptekst veranderd in per 100 kg melk

 • no-profile-image

  toekomst

  Dirk dat zal niet nodig zijn. De andere fabrieken zullen snel volgen, want ze maken op dit moment schandalig veel winst.

Of registreer je om te kunnen reageren.