Home

Achtergrond 216 x bekeken

Defensie: 700 man nodig voor aftocht Uruzgan

Het aantal Nederlandse militairen dat nodig is om de missie in Uruzgan af te bouwen, is teruggebracht tot zevenhonderd.

Defensie ging er aanvankelijk van uit dat tussen de zevenhonderd en 1400 extra militairen naar Afghanistan moesten afreizen voor de terugtrekking van de troepen, de afbouw van de bases, het verzamelen van alle spullen en het vervoer ervan.

Maar velen van hen kunnen thuisblijven, omdat bondgenoten als de Verenigde Staten en Australië veel spullen overnemen, zoals de gepantserde slaapcontainers. Vorige maand gaf minister Eimert van Middelkoop (Defensie) al aan positief te zijn en te verwachten dat er hooguit duizend man nodig zijn. Het beeld is nu completer, waardoor Defensie uitkomt op zevenhonderd, aldus een woordvoerster vrijdag.

Ze verwacht dat de terugtrekking uit Uruzgan begin december grotendeels is afgerond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.