Home

Achtergrond 333 x bekeken

Deelnemers Vierdaagse genieten van buitengebied

Deelnemers aan de Vierdaagse verlaten in alle vroegte de Maasbanddijk bij Wijchen.

Deelnemers aan de Vierdaagse verlaten in alle vroegte de Maasbanddijk bij Wijchen. De tweede etappe in de richting van de Betuwe staat bekend als de Dag van Wijchen. De derde etappe vandaag is een lastige over de heuvels bij Groesbeek. Foto ANP

Ongeveer veertig jongeren tussen veertien en zestien jaar koppen Oriental-lelies op een perceel in het Sallandse Lemelerveld. De schooljeugd gaat het perceel in waar de kopmachine het voorwerk gedaan heeft. Per soort besluit bollenteler Huetink dagelijks hoeveel handwerk gestoken wordt in het koppen van de bollen. ”De marktverwachting speelt daarin mee. Als de markt vraagt om grote maten moet je de groei er in houden en zo min mogelijk blad weghalen”, legt Sjaak Huetink uit. Foto Ruben Meijerink

Loonwerker Jewan Breure van loonbedrijf De Bruyne dorst op proefboerderij De Rusthoeve in Colijnsplaat Engels raaigras. De Rusthoeve is een Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum gevestigd op Noord-Beveland. Het bedrijf van 100 hectare groot faciliteert onderzoek en demonstraties in akkerbouw– en groentegewassen op het gebied van rassen, bemesting en ziektebestrijding. ”Ik schat de opbrengst op zo’n 1.800 kilo per hectare”, vertelt Marco de Bruyne van het gelijknamige loonbedrijf. Hij vindt de opbrengst wat aan de matige kant. Het graszaad is bestemd voor Zelder in het Groningse Loppersum. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.