Home

Achtergrond 173 x bekeken

Deel vaccins Mexicaanse griep al vernietigd

Nederland is begonnen het vernietigen van overtollige vaccins tegen de Mexicaanse griep.

In totaal zullen 17,8 miljoen vaccins vernietigd worden omdat op den duur de houdbaarheidsdatum verloopt. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zei dat maandag naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws. Hierin werd onder meer gesteld dat demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid adviezen om minder vaccins in te kopen heeft genegeerd.

Een woordvoerder van het ministerie noemde de berichtgeving "onbegrijpelijk en onjuist''. Klink schafte vorig jaar 34 miljoen doses van het vaccin in, maar wegens het milde verloop van de epidemie waren die niet allemaal nodig. Het was al bekend dat overtollige vaccins die niet doorverkocht konden worden, vernietigd zouden worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.