Home

Achtergrond

De man pakt de auto in en rijdt

Veel Nederlanders gaan dit jaar weer met de auto op vakantie.

Het inpakken van de auto kan nog wel eens tot spanningen leiden maar de taken blijken over het algemeen goed verdeeld. Zo zegt zes op de tien mannen dat dit hun taak is, zo blijkt uit onderzoek van aanbieder van autovakanties Vrij Uit, dat maandag is gepubliceerd. De reisorganisator heeft zo'n 1900 mensen ondervraagd.

Twee derde van de mannen zegt de rit naar de bestemming voor zijn rekening te nemen. De vrouwen hoeven de vechtende kinderen op de achterbank niet meer uit elkaar te houden: die worden de hele reis zoetgehouden met computerspelletjes en films. Wellicht is de lunch wel door de dames bereid, want 60 procent van de ondervraagden liet weten een eigengemaakte lunch mee te nemen voor onderweg.

Bij het inpakken van de auto worden vier types onderscheiden. Zo is er de lichtgewicht, die zoals de naam al impliceert weinig meeneemt. De perfectionist maakt een wetenschappelijke studie van de indeling van de bagage in de auto. De chaotische propper behoeft geen uitleg en tenslotte is er de muilezel, die alles meeneemt waar op vakantie behoefte aan zou kunnen zijn. Maar liefst 58 procent kwalificeert zichzelf als perfectionist.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.