Home

Achtergrond 1 reactie

De Boer: klimaatverdrag nog niet in zicht

In Mexico zal eind dit jaar geen juridisch bindend klimaatakkoord tot stand komen.

Dat voorspelde Yvo de Boer, tot deze week de klimaatbaas van de Verenigde Naties, vrijdag. "Cancún is een zeer belangrijke tussenstap, maar tot een verdrag zal het nog niet komen.''

De Boer hoopt dat de volgende klimaattop wel leidt tot een raamwerk, waar de onderhandelaars dan later een akkoord op kunnen baseren. "Anders gaan mensen zich achter de oren krabben of dit wel de juiste manier is om internationaal tot overeenstemming te komen.''

De Boer was sinds 2006 het hoofd van het VN-klimaatbureau Unfccc. Hij is deze week begonnen bij accountantsorganisatie KPMG. Hij gaat daar grote bedrijven adviseren op het gebied van klimaat en duurzaamheid. De Boer wordt bij het Unfccc opgevolgd door de 53-jarige Christiana Figueres uit Costa Rica.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Kopenhagen is ook geflopt

Of registreer je om te kunnen reageren.