Home

Achtergrond 295 x bekeken

Danone weet omzet verder op te voeren

Het Franse zuivelconcern Danone heeft de omzet in het eerste halfjaar met 7 procent weten op te voeren naar 8,36 miljard euro.

Het operationele inkomen ging met 2 procent omhoog naar 1,28 miljard. Door aanhoudende prijsacties en wisselkoerseffecten daalde de operationele marge echter met driekwart procentpunt.

In de verse zuivel, goed voor meer dan de helft van de activiteiten gingen de verkopen met iets meer dan 7 procent omhoog. In volume was sprake van een toename met meer dan 9 procent maar de eerder aangekondigde brede prijsverlagingen snoepten daar in waarde gezien 2,7 procent vanaf. Babyvoeding en medische voeding deden het met omzettoenames van bijna 9 en ruim 10 procent nog beter.

Danone is zelf duidelijk te spreken over de resultaten en verhoogt op grond daarvan ook de verwachtingen voor 2010. Topman Franck Riboud: "Onze halfjaarcijfers bevestigen de goede start van 2010. Wij blijven investeren in landen, producten en merken met een sterk potentieel, babyvoeding in Azië, zuivel in de VS, Brazilië en Rusland."

Of registreer je om te kunnen reageren.