Home

Achtergrond 197 x bekeken

Dahlia's laat in bloei

Het is inmiddels een bekend verhaal: de groei en bloei van de op de velden staande gewassen hebben door de winter en het te koude voorjaar een achterstand opgelopen die maar moeizaam wordt ingelopen.

Dat geldt ook voor dahlia’s, die dus nog maar mondjesmaat in de keuringszaal worden geshowd. Deze week doet Hiskoflower dat in elk geval met de fraai paarse Dahlia 'Serkan' die het ook als snijbloem bepaald niet verkeerd doet. Arie C. Koot toont een fors boeket van de roze/crème Dahlia 'Deveril', mooi van vorm.

T. van Leeuwen showt een prachtig nieuwe oranje/rode Crocosmia onder nummer CTL-102-06. In genoemd kleursegment is wat Crocosmia betreft nog wel meer aan de orde en zal de cultivar zich op andere gebieden moeten onderscheiden. Of dat uit komt zal de tijd leren. Dames Beelen showt ook deze week weer ijzersterke vertegenwoordigers van de rode Sprekelia formosa, vazen met prachtige Chasmanthe floribunda oranje en geel en de oranje Homeria aurantica en de gele Homeria ochroleuca die al in 1807 werd geïntroduceerd.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.