Home

Achtergrond 1 reactie

Cohen voorspelt forse onderhandelingen

PvdA-fractievoorzitter verwacht "forse onderhandelingen'' tussen de vier partijen die de coalitie paars-plus moeten vormen.

Hij hoopt op een kabinet voor 1 augustus, bleek voorafgaand aan zijn gesprek met de fractievoorzitters van VVD, GroenLinks en D66, en de twee nieuwe informateurs Uri Rosenthal en Jacques Wallage. 1 augustus zou "een prachtige datum'' zijn, zei Cohen. "Maar ik vertel u geen nieuws als ik zeg dat het forse onderhandelingen zullen worden.''

Mark Rutte (VVD) zei dat partijen gaan kijken "hoe ver deze combinatie komt''. D66-leider Alexander Pechtold wilde zich niet vastpinnen op een deadline voor het aantreden van een kabinet. "Het gaat niet om data, maar om daden.'' Volgens Femke Halsema (GroenLinks) hebben de vier fractievoorzitters en de twee informateurs "heel veel te bespreken''.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    john

    ik dacht dat er nog steeds een VVD, PVV en PvdA zou komen

Of registreer je om te kunnen reageren.