Home

Achtergrond 180 x bekeken 1 reactie

Code rood voor natuurgebieden

Het is 'erg' tot 'extreem' droog in grote delen van het land.

Het risico op natuurbrand is groot tot zeer groot. Open vuur, barbecueën en roken zijn dan ook streng verboden. De brandweer laat tweemaal per dag een verkenningsvliegtuigje boven natuurgebieden cirkelen om een beginnende brand zo snel mogelijk te ontdekken, terwijl een blushelikopter van Defensie stand-by is.

De brandweer werkt sinds dit jaar met een nieuw meetsysteem voor natuurbrandgevaar. Het systeem is ontwikkeld door de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) in samenwerking met het Eindhovense bedrijf Ekopower, gespecialseerd in weersystemen. Op de onlinekaart die bij het systeem hoort is te zien dat het gevaar voor natuurbrand zeer groot is in de regio Noord-Oost-Brabant (code rood). In Gelderland, Overijssel, Utrecht en Noord- en Midden-Limburg is het risico groot (code oranje). De kaart wordt elke vijf minuten ververst.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gekke henkie

    ik hoop toch dat zondag niet rood maar oranje wint

Of registreer je om te kunnen reageren.