Home

Achtergrond

China wil minder doden door natuurrampen

China wil dat er voortaan minder mensen gewond raken of doodgaan door natuurrampen. Daartoe moeten alle ministeries, provincies en gemeenten plannen maken voor preventie en noodhulp. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag.

De overheden moeten van Peking prioriteit geven aan het voorkomen van rampen. Ook moeten gevoelige locaties zo snel mogelijk worden aangepast. Na een ramp moeten mensen sneller worden geëvacueerd en moeten risicogebieden worden afgesloten. Op landelijk niveau moet een noodplan worden gemaakt voor hulp aan getroffen gebieden.

China is dit jaar getroffen door zeer slecht weer, waardoor in het zuiden al meer dan 540 mensen zijn omgekomen. Meer dan een miljoen mensen moesten hun huizen verlaten. Ook aardbevingen hebben in China vaak enorme gevolgen: in april stierven bijna 1500 mensen door een beving in de westelijke provincie Qinghai. Een aardbeving in de provincie Sichuan kostte in 2008 zelfs aan meer dan 68.000 mensen het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.