Home

Achtergrond 1 reactie

Catalonië stemt tegen boerkaverbod

Het parlement van de Spaanse regio Catalonië heeft vandaag niet ingestemd met de invoering van een boerkaverbod.

In eerste instantie werd de ban op de verhullende sluiers aangenomen. Tegenstanders meldden echter technische problemen en absenten, waardoor een tweede keer gestemd werd. Dat viel niet goed bij de voorstanders van het plan, waarop zij de zaal verlieten. Daardoor hadden de tegenstanders de meerderheid en werd het verbod niet geaccepteerd.

In negen gemeenten in Catalonië, waaronder Barcelona, is de afgelopen tijd een verbod ingesteld op boerka's. Landelijk wordt gewerkt aan zo'n zelfde verbod. Volgens de Spaanse minister van Justitie Francisco Caamano is een boerkaverbod nodig om veiligheidsredenen. Volgens hem heeft het niets te maken met religie, omdat ook skimaskers en motorhelmen verboden worden in publieke gelegenheden.

Niet alleen in Spanje willen politici af van de boerka in het straatbeeld. In België werd vorige maand in de Kamer een wet aangenomen met hetzelfde doel. In Frankrijk wordt nog gewerkt aan nieuwe wetgeving.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Vorige week heeft Catalonie gestemd tegen het stierenvechten,leve de vooruitgang

Of registreer je om te kunnen reageren.