Home

Achtergrond 218 x bekeken

CSR verkoopt suikeractiviteiten aan Wilmar International

Het Australische conglomeraat CSR verkoopt voor 1,75 miljard Australische dollars (1,17 miljard euro) de suiker- en energieactiviteiten van dochter Sucrogen aan Wilmar International, één van de grootste graanhandelsbedrijven ter wereld.

Wilmar International, gevestigd in Singapore, is één van de grootste agriconcerns van Azië. Het bedrijf vertegenwoordigt op de beurs een waarde van circa 25 miljard euro. De overname geldt als één van de grootste ooit in de suikerindustrie.

De deal is pijnlijk voor het Chinese Bright Foods dat bijna hetzelfde bedrag bood voor Sucrogen. Bright Foods is al sinds eind vorig jaar in gesprek met CSR, en zag een eerder bod van een miljard Australische dollars afgewezen worden.

Eerder werd het Chinese Sinochem op het laatste moment afgewezen als overnamekandidaat voor Nufarm, een grote Australische producent van gewasbeschermingsmiddelen. Het bedrijf werd uiteindelijk verkocht aan het Japanse Sumitomo.

Of registreer je om te kunnen reageren.