Home

Achtergrond 232 x bekeken 7 reacties

CDA-voorzitter: middenkabinet nu op tafel

Nu een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks is mislukt, moet een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA worden onderzocht. Dat zegt CDA-voorzitter Henk Bleker donderdag in de Volkskrant.

"Ook door de PvdA zal elke nieuwe realiteit na het mislukken van Paars-plus onder ogen moeten worden gezien. De optie van het middenkabinet van VVD, PvdA en CDA staat nu op de agenda'', aldus Bleker tegen de krant.

Tot nu toe heeft het CDA zich afzijdig gehouden in de formatie, maar Bleker vindt de tijd rijp voor zijn partij om in actie te komen. "Het land moet wel geregeerd worden'', stelt hij.

Met bepaalde punten van de PVV van Geert Wilders heeft het CDA nog steeds veel moeite. Over het verbod op hoofddoekjes, inperking van de godsdienstvrijheid en het stopzetten van de ontwikkelingssamenwerking zegt hij: "Hij raakt daarmee CDA'ers in het hart.''

Maar Wilders, en daarmee een coalitie van VVD, PVV en CDA, is wat betreft Blekers nog niet helemaal uit beeld. "De PVV ligt rationeel en emotioneel ver weg, tenzij Wilders nu begrip toont voor de gevoelens van onze achterban. Hij moet nu een betekenisvolle stap zetten. Wij willen serieus nadenken over regeringsdeelname'', stelt hij in het AD.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Liefst een RECHTS kabinet ZONDER PVDA en CDA. Maar dat is een onmogelijkheid. CDA is door kiezer gediskwalificeerd en PvdA gaat niks oplossen. Nog maar een keer naar de stembus dus.

 • no-profile-image

  lex

  Begrijp niet nu meer dan duidelijk is dat de standpunten tussen De VVD en De PVDA onoverbrugbaar zijn er toch weer geprobeerd word om met beide toch weer een midden kabinet te smeden.

  Ze proberen toch zolang mogelijk de boot van PVV "Geert Wilders" af te houden.

  Het ziet er gelukkig toch naar uit dat de combinatie VVD, PVV en CDA de meest voor de hand leggende combinatie is.

  Als het CDA niet zo dwars had gelegen en meteen was gaan onderhandelen dan we nu mogelijk al lang "1 juli" een kabinet gehad en hadden alle leden van de 1e en 2e kamer en gerepeteerd personeel al lang met vakantie gekund.

  Het enige wat er nu dus overblijft is een rechts kabinet. Een zegen voor Nederland

  God zijd de glorie.

  Amen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Nou Lex, hoewel ik het wel met je eens kan zijn ligt het eenvoudig niet. Het ligt namelijk uiterst gevoelig. Je zult aan het buitenland (althans volgens sommigen) moeten uitleggen dat er geen andere optie dan regeren met de PVV mogelijk is. Vandaar deze omtrekkende beweging. Ik denk wel dat met Geert best goed te regeren valt, en de soep niet zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend. Ook vroeger hadden ze voor onstuimigheid al een passende oplossing; een jong paard werd ingespannen tussen twee ervaren paarden. Nieuw bloed met een flinke dosis ervaring leidt uiteindelijk tot daadkrachtige, maar ook afgewogen, beslissingen. En dat is toch wat we nodig hebben in deze economisch slechte tijd waar je niet moet schromen besluiten te nemen.

 • no-profile-image

  hans

  Lex , je kunt ook een minderheids kabinet maken van vvd en cda met gedoogsteun van andere partijen . Dit zou voor sommige onderwerpen een goed alternatief zijn .GEGROET HANS

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Melkveehouder, daadkrachtige en afgewogen beslissingen? Denk nu alleen maar eens aan zo'n Dion Graus.....

 • no-profile-image

  melkveehouder

  VVD CDA PVV is de enige optie die nu nog mogelijk is , tenminste als die paar linkse schreeuwlelijkers zich binnen het CDA zich wat bescheidener opstellen

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Kritische lezer, ik schreef toch " tussen twee ervaren paarden in". Ik ben absoluut niet gecharmeerd van de manier van opereren van Graus, maar je kunt toch moeilijk een hele partij afserveren op enkele poppetjes binnen die club. Dion Graus hadden ze een tijdje moeten kunnen vastbinden aan Bas van der Vlies ter lering.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.