Home

Achtergrond

CBS: geregistreerde misdaad blijft gelijk

Het aantal door de politie geregistreerde misdrijven is in 2009 gelijk gebleven aan het aantal van het jaar daarvoor: één miljoen in totaal.

Het aantal vermogensmisdrijven is in 2009 met 2 procent gestegen, het aantal woninginbraken met 6 procent en het aantal winkeldiefstallen met 9 procent. De stijging van het aantal vermogensmisdrijven wordt vooral veroorzaakt door een forse toename van diefstal met geweld (26 procent ten opzichte van 2008) en bedrog (25 procent).

Dit blijkt uit cijfers, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend heeft gemaakt. In 2008 was nog sprake van een daling van het aantal geregistreerde strafbare feiten van 2 procent.

Het aantal diefstallen van brom- en snorfietsen steeg vorig jaar behoorlijk: 15 procent. Ook de diefstal van motoren nam toe: 14 procent. Ten opzichte van 2008 waren er vorig jaar 18 procent meer gewapende overvallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.