Home

Achtergrond 1314 x bekeken 23 reacties

Bv Van Bakel vraagt uitstel van betaling

Midwest Ag Investments, een Amerikaanse dochteronderneming van Vrebadairy, heeft uitstel van betaling (Chapter 11) aangevraagd.

Vrebadairy is in handen van Van Bakel Onroerend Goed in Vredepeel.

De onderneming is in financiële problemen gekomen na diverse claims van banken. Diverse banken, waaronder The Citizens National Bank of Bluffton en The First National Bank of Syracuse, willen geld van de onderneming. De eerste bank is al in het gelijk gesteld door de rechtbank in Wells County. Die heeft besloten dat er een openbare verkoop moet komen van grond van Midwest Ag Investments.

Daarnaast wil The First National Bank of Syracuse in Kansas beslagleggen op een nieuwbouwlocatie voor een melkveebedrijf in Pickaway County in Ohio. De locatie is eveneens van Midwest Ag Investments. Het gaat om een locatie met een vergunning voor 2.210 koeien, waar de bouw is begonnen van een bedrijf voor 2.000 koeien. De locatie diende als onderpand voor een extra hypotheek die moest worden afgesloten om meer tijd te krijgen om twee leningen terug te betalen.

De bank verstrekte in 2007 een lening van 28 miljoen dollar aan Vreba-Hoff Genetics, een andere firma van Van Bakel. De lening werd begin 2008 vergroot tot 31,9 miljoen dollar en zou in mei 2009 worden terugbetaald. De firma kreeg uitstel tot september, maar is er niet in geslaagd het resterende deel (16,3 miljoen) op tijd terug te betalen, aldus de bank.

Bovendien verstrekte The First National Bank of Syracuse nog een lening aan West Kansas Dairy Farms, een dochter van Vreba-Hoff Genetics. Hieraan leende de bank 13 miljoen dollar. Dit zou eveneens in mei 2009 worden terugbetaald. Hiervan moet nog 4,3 miljoen dollar worden terugbetaald. The First National Bank probeert via een andere procedure de resterende 20,6 miljoen dollar aan leningen terug te krijgen.

In Nederland eindigt uitstel van betaling vaak in een faillissement, in de VS is Chapter 11 een methode om schulden te saneren, een bedrijf te reorganiseren en nieuwe start te maken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Ik wil niet te lang van stof zijn, de boer in Polen weet dat "ik een geldlening zou hebben verstrekt aan de eigenaar van een boerderij"! En dat is vreemd want dit landgoed was in het bezit van de Staat!
  Dat heet dan weer de juridische feiten!
  Geldlening werd verstrekt aan de Directeur van de b.v. hij was ook enig aandeel houder! In eerste instantie is aan de rechter medegedeeld dat deze lening die in 2000 geretourneerd moest zijn al in 2002 was verhandeld! De Notaris noemt zo iets "saderen" het is de bedoeling dat de lening verstrekker daar van ook in kennis word gesteld, men zou dit logisch kunnen vinden de bank wil toch weten wie verantwoordelijk is voor de verplichtingen, het retourneren van de lening. Ik en ook niet de Advocaat welke in die tijd voor mij moest optreden kregen bericht van dit feit!
  Dat is niet het enigste, het geld was geleend aan "stroman-kowski" de directeur. In de lening handel van 2002 komt hij niet voor, het is de makelaar en een nieuwe koper van het Staats bedrijf? Op 1 april is er weer een getuigen verhoor, ik had al gedacht dat er iets grappigs zou gebeuren er komen na aanzegging van 3 rechtszaken door de Nederlandse Advocaat van de Makelaar weer onvoorstelbare nieuwe feiten aan het licht, de "leen overeenkomst is niet geldig" dat is de dag voor 1 april gebleken!!!
  De lening nemer "stroman-kowski heeft het document niet voorzien van zijn handtekening" en hij beweerd niet bekend te zijn met deze lening, mijn Advocaat had de leen overeenkomst geproduceerd en handtekeningen verzameld en ik moest daar niet bij zijn!!! Transparantie heet zo iets geloof ik, zoekend in bergen dossiers vind ik de handtekeningen van drie personen van het makelaars kantoor op 1 document en wat blijkt 1 van deze drie lijkt sprekend op de handtekening onder de leen overeenkomst.

  Word vervolgd, met vriendelijke groeten van Roelof Wijnholds.

  p.s. begeleidend in de aanzegging van de vierde rechtszaak in Nederland was er kennelijk ook wel weer de wens tot onderhandelingen te komen ik heb jou mr. Jan V op 2 juni een aangetekende brief gestuurd, kennelijk wilt u toch niet onderhandelen! Waar blijft uw financiële verantwoording inzake verkoop van 200 ha grond in 2006, stuur dit nou even naar de Advocaat welke deze regeling zou hebben uitgevoerd, op dit forum noemt men blindelings vertrouwen "naïef" misschien zelfs dom en dat wil ik niet zijn!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Dat u het nodig vindt uzelf te verdedigen begrijp ik niet ''meneer'' Wijnholds. U was toch samen met Peter Peters Kapitein van een Groot Schip ? (Landbouwbedrijf)???. U bent daar vrijwillig vanaf gesprongen!!!... Vervolgens hebt u mij (o.g.t.) de kastanje's voor u uit het vuur laten halen!!!... Het is jammer Roelof dat ge niet meer alles op een rijtje hebt!!!... Geachte @Boerin, Faillisementen zijn nooit precies hetzelfde, soms gaat het slechts om 1000,- dollar!!!... Soms struikelt iemand over zijn eigen succes en als dan (wat een voorganger reeds schreef) het vliegwel van de zwaartekracht meedraait !!!, kan het Pikante gevolgen teweegbrengen!!!... Vermoedelijk heeft de media mede daarom!, interesse hierover te berichten.

 • no-profile-image

  boerin

  In NL werden, gedurende het afgelopen half jaar, 87 agrarische bedrijven failliet verklaard. Hieraan wordt echter weinig of geen aandacht besteed, terwijl Van Bakel telkens weer in de spotlights komt.
  Hoe komt dat toch?

 • no-profile-image

  Boer

  Het zal niet waar zijn, is er weer een huilverhaal over emigratie reageert die gekke Wijnholds weer. Op dit forum stelt hij dat hij in 1998 een boerderij in Polen had gekocht. Voor de rechtbank stelt hij dat hij de eigenaar van een boerderij in Polen een lening had verstrekt! Conclusie, Wijnholds is naast een huilebalk ook een leugenaar. Of hij liegt op dit forum of hij liegt voor de rechtbank!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Een nieuwe start, moet kunnen toch. Alle gedupeerden van agrarische emigratie specialisten en ter zaken uiterst kundige adviseurs willen denk ik ook wel een nieuwe start. Mogelijk zelfs hun geld terug en schade vergoeding voor het aangedane leed. Ik mis "u naait me steeds of Amerika" de laatste tijd in reacties, waar zit je toch? En jij weet vaak van hoed en rand dus houd ons allen op de hoogte a.u.b. Sterkte aan alle slachtoffers!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Wie zijt gij boer in Polen, ook makelaar, belegging adviseur of project ontwikkelaar? Door advisering van Gibo Groep is mij een boerderij te koop aangeboden, dat is de waarheid ja! Deze adviseur regelde garanties en onderpanden, hij had onderzoek gepleegd en er waren geen schulden, er werd contractueel vast gelegd dat de makelaars volledige openbaarheid van zaken zouden geven ook moest er een bedrag van nagenoeg mijn geldlening voor de aankoop aan de Staat worden betaald anders verviel het kooprecht! Deze feiten worden zelfs door de makelaar bevestigd zo blijkt uit een rapportage welke door een onafhankelijke persoon ( de zoon/broer van de makelaar beschreven en ter hand gesteld aan journalisten/kranten) als garantie stelde de adviseur voor een geldlening te verstrekken deze kon natuurlijk worden opgeëist mochten afspraken niet worden nagekomen! Wat een toppertje die adviseur toch. Deze adviseur zo is onlangs in een getuigen verhoor aan de rechter medegedeeld, dat deze heer zelfs Advocaat ( is een wettelijk beschermde tittel) bleek te zijn, dat wist ik ook nog niet maar ja ik wist en weet wel meer niet. En dan na een dikke maand krijgt de geldlening verstrekker via zijn adviseur een "financieel overzicht" van de makelaar! Dat was schrikken, er was niets betaald voor de voorgestelde aankoop!!!! En dat soort dingen zal in de U.S.A mogelijk ook wel eens gebeurt zijn, wat denk jij Han? De adviseur/advocaat die ik daar natuurlijk op aansprak verwees naar al mijn "zekerheden" die hij voor zijn cliënt had geregeld, en verder had hij geen vragen waarom niet voor de aankoop was betaald, wat een Advocaat he!

 • no-profile-image

  Han

  Boerin, USA. Dat Van Bakel steeds in beeld komt, heeft niets te maken met zijn finacieel slechte situatie. Het heeft te maken met het feit dat hij met geld van klanten andere dingen heeft gedaan dan hij >contractueel< verplicht was. Daar komt bij dat hij de situatie binnen de Amerikaanse melkveehouderij duidelijk >te< positief heeft afgeschilderd bij zij (potentiele) klanten. Wees eerlijk de milieu (mest) problemen zijn in Amerika op de grondloze melkveebedrijven zeker zo erg als in Nederland bij de grondloze varkensbedrijven. Deze problemen plus de sociaal te overwinne problemen zijn door VebraHof altijd gebagatelliseerd. Ik geef je direct gelijk als je zegt; "De klanten hebben zelf zeer naíef en terughoudend gereageerd op de hele situatie".

 • no-profile-image

  Demeter

  Die man beloofde ons dat de spotmarkt voor de melk 50 cent per kilo zou worden. Hoop wel dat die boeren aan de andere kant van de grote plas blijven. Wij hebben hier zat boeren. Nu weten jullie ook ff hoe de vrije markt echt werkt.

 • no-profile-image

  niet te veeel blabla

  Het verhaal van de grote bakel b.v. dat naarmate je groter word het vliegwiel financieel steeds harder gaat draaien is toch niet uitgekomen, gelukkig zijn alle kleinere boeren dan van bakel nu toch geen sukkeltjes gebleken.

 • no-profile-image

  Boer

  Het zakelijke feit is dat Wijnholds in 1998 een aanbetaling op een Poolse boerderij heeft gedaan. Dat hij deze boerderij nooit aan het draaien heeft gekregen, daar was en is hij te stom voor en daar had hij te weinig geld voor. Toen is hij de verkopende partij af gaan persen. De verkopers hebben hem uiteindelijk zijn aanbetaling terug betaald in Nederland. Nu probeert Wijnholds in Polen het zelfde bedrag nogmaals terug te vorderen.
  Laat ieder zelf maar oordelen of dit eerlijk is!!

 • no-profile-image

  gert

  National Bank of Bluffton past wel bij de van Bakels

 • no-profile-image

  niet goed opgelet

  AGD jullie hebben niet goed opgelet.
  Great Lake Ag LLC heeft ook Chapter 11 aangevraagt dit is ook een onderdeel Van Bakkel.

 • no-profile-image

  boerin

  Han, net zoals je de afzet van de melk regelt, dien je ook de afzet van de mest te regelen. Doe je dat niet dan kan je inderdaad een probleem krijgen, doe je dat wel dan is mestafzet hier geen enkel probleem.

 • no-profile-image

  Ben van Verweg

  niet te veel bla bla, gewoontjes. Ik denk dat het vliegwiel nu de verkeerde kant opdraaid voor Willy, en waarschijnlijk had hij hemzelf hoger ingeschat, vele boeren hadden al zien aankomen maar hij zelf niet??? Je bent nooit te oud om te leren. Maar als je niet wilt leren, ben je zo oud.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Geachte Johan ook "zonder achter naam" en die zagen wij al vaker voorbij komen.
  Ik snap uw link niet met "levensbeschrijving" waar uit maakt u dit feit op? Het gaat hier slechts om juridische c.q. zakelijke feiten Johan.

 • no-profile-image

  Sybren

  Heb ik hem ook al eens een keer gevraagd, maar hij komt steeds weer terug bij een berichtje over van Bakel. Ben het met je eens Pete International. Life is a bitch sometimes, but it does go on!!!!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Nou nou zeg, een klein beetje fatsoen kan er tegenwoordig kennelijk ook al niet meer van af! Boer, in Polen gezien uw mij meer dan bekende scheldwoorden meen ik nu wel aan dat u dus ook makelaar, projectontwikkelaar en beleggingsadviseur zult zijn. Ik heb trouwens aan uw Advocaat gevraagd of hij mij de vergunningen van A.F.M. ter hand wilde stellen, deze heb ik ook niet gekregen? Voor mij licht een brief van de hand van een makelaar aan een kopend makelaar dato 4 april 2007, in dit epistel staan alles zeggende teksten citaat " En zo als gezegd zijn adviseurs hebben dubbele belangen maar ik weet niet of hij dit wil geloven. Wijnholds zou moeten gaan procederen tegen zijn adviseurs en tegen Piet S als hij alles zou weten" einde citaat! Procederen tegen adviseurs en Advocaten is niet wenselijk in het netwerk circuit dat is al jaren bekend. Noodgedwongen dan maar de andere wens van de makelaar gehonoreerd om toch de "waarheid" aan het licht te krijgen en een procedure moeten opstarten tegen een b.v. Oordeel zelf geachte lezers, met de vriendelijke groeten van "stomme" Roelof die zich goed en kundig liet adviseren.

 • no-profile-image

  Jaap

  Volledig eens met Pete, hopelijk geeft Wijnholds gevolg aan deze oproep!

 • no-profile-image

  Een

  Vreba-hoff Dairy in Hudson Michigan moet ook nog meer dan 650.000,00 dollar aan achterstallig onroerend goed belasting betalen en dat van de jaren 2008-2009-2010.Hoe eindigt dit?????zie website http://www.nocafos.org/Spring2010.pdf

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Han, jij weet tenminste waar de schoen wringt. Contractuele verplichtingen, en lak daar aan van bepaalde emigratie specialisten. Realiteit, zo bericht ons Piet Slingerland. De realiteit heeft mij onlangs geleerd dat "er boerderijen dan wel de aandelen welke het feitelijke bezit zijn van de boerderij vormen te koop worden aangeboden, enig aandeel houder zo blijkt uit onderzoek door een Advocaat is de directeur van de B.V. in een getuigen verhoor blijkt dan in eens dat de baas/emigratie handelaar van de directeur zich meld als zijnde de feitelijke eigenaar van de aandelen van de te verkopen B.V." Hoe is het mogelijk toch. Uit handels register onderzoek was dit niet naar boven te krijgen, spreekt men hier dan van een "stroman-kowski" Piet?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Uw reactie snijd wel hout meneer Roelof Wijnholds!!!... Was U maar altijd zo realistisch!!!!!..... Af en toe mis ik dat!!!!!..... , bij U.

 • no-profile-image

  Sybren

  Als je hier je mestafzet goed hebt geregeld ben je in orde, maar wanneer je overtredingen pleegt ben je in grote problemen en Van Bakel heeft de wet overtreden en geeft de melkveehouderij hier een slecht imago, daarom moet hij worden aangepakt, desnoods gedwongen worden te sluiten. De banken begrijp ik niet. Eerst maar lukraak uitlenen (gierigheid van de eerste orde) en nu zit men in de problemen.

 • no-profile-image

  pete

  Mr Wijnholds, het is inderdaad tijd dat U dit onderwerp op deze site niet meer aan de orde stelt. Dit is iets wat U in de rechtbank uit moet vechten. Als dit al geprobeerd is en U heeft verloren, too bad, live goes on, en U moet verder gaan met Uw leven. Als U dit niet kunt or wilt maakt U van uzelf een verliezer.

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.