Home

Achtergrond

Brussel claimt ook GMO-geld van Spanje

De Europese Commissie heeft Spanje verzocht om de teruggave van 47,5 miljoen euro aan onjuist gebruikte GMO-fondsen in de groenten- en fruitsector.

De meeste onregelmatigheden zijn gevonden in uitvoeringsprogramma’s voor milieumanagement (verpakkingen) en de erkenning van producentenorganisaties. Dat meldt de Nederlandse landbouwraad in Madrid. Brussel heeft eerder ook Nederland opgedragen geld terug te storten vanwege onregelmatigheden in de uitvoering van GMO-gelden. Nederland moet over meerdere jaren ruim 24 miljoen euro terugbetalen, maar is in beroep gegaan.

De Spaanse landbouwraad meldt verder dat de Spaanse exportroganisatie Fepex pleit voor meer crisismaatregelen in de GMO-regeling. Zo zou bij grote prijsdruk meer product uit de markt genomen moeten worden voor voedselbanken.

Of registreer je om te kunnen reageren.