Home

Achtergrond 2 reacties

Brussel besteedt recordbedrag aan onderzoek

De Europese Commissie heeft vandaag circa 6,4 miljard euro aan onderzoeks- en innovatieprojecten in 2011 aangekondigd.

Het is de grootste EU-investering hiervoor ooit: 12 procent meer dan de 5,7 miljard voor dit jaar en zelfs 30 procent meer dan de 4,9 miljard euro voor vorig jaar. Het onderzoeksgeld is bestemd voor ongeveer 16.000 bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen. De organisaties kunnen vanaf deze week inschrijven voor de opdrachten.

Het pakket opdrachten levert volgens de Europese Commissie zo'n 165.000 banen op. "Investeren in onderzoek en innovatie is de enige slimme en blijvende manier om uit de crisis te raken'', zei de Ierse EU-commissaris Máire Geoghegan-Quinn (Onderzoek).

Van het budget is 1,2 miljard euro bestemd voor nieuwe ICT-snufjes, het vakgebied van EU-commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda). Verder is 600 miljoen euro bestemd voor gezondheidsprojecten. Een bedrag van 270 miljoen ligt klaar voor onderzoek naar nanotechnologie, de techniek met zeer kleine deeltjes.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Gouden tijden voor wetenschappers en onderzoekers

  • no-profile-image

    jan

    Zo houden die ook werk

Of registreer je om te kunnen reageren.